Türkü Pinari
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Türkü Pinari


 
AnasayfaAnasayfa  PortalliPortalli  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 PC nizin resetlenme sebepleri

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
honestman
Administrator
Administrator



Erkek
Mesaj Sayısı : 16
Nerden : İSTANBUL
Kayıt tarihi : 12/01/08

PC nizin resetlenme sebepleri Empty
MesajKonu: PC nizin resetlenme sebepleri   PC nizin resetlenme sebepleri Icon_minitimePerş. Şub. 07, 2008 1:23 pm

Bazen aniden veya bir uygulama isteminde bulunduğumuzda Bilgisayarımız Resetleme yapar ve şaşırırız...
Olası nedenleri:

KISACA MADDELER HALİNDE NEDENLERİ

01- CPU ve power supply fanlarini kontrol edin çalışıyormu. ısınmadan dolayı yapıyor olabilir.
02- Ram lerde sorun olabilir arıza yada birbirleriyle veya anakartla uyumsuzluk vs gibi. birden fazla ram varsa tek tek denenmeli yada başka ram kullanılmalı. Ram yuvalarında bozulma da olabilir.
03- İşlemci fanı yerine iyi oturmamış veya kasaya bir darbe nedeniyle olabilir
04- Çakışan programlar neden olabilir. son yuklediğiniz programları kaldırıp deneyin.
05- Harddiskte bad sektör oluşmuşsa, bundan olabilir.
06- Power supply’den gelen anakarta bağlanan kabloları kontrol edin.
07- Power supply watt yetmiyor olabilir.
08- Bazı virüs ve Spylar reset atmaya neden olabilir. antivirüs ve antispy programlarıyla taratmayıda deneyin.
09- İşlemcide termal macun var mı kontrol edin. İşlemcinin fanı düzgün yerleştirilmişmi?
10- Ekran karti fanını ve kablolarını kontrol edin.
11- İşlemci ısısını kontrol edin.
12- Usb çıkışlarını kontrol edin.
13- Oyun oynarken başına geliyorsa ekran kartının sogutması kötü olabilir.
14- Şebekeden gelen voltajın düşük olması, reset’e sebep olabilir. topraklama olmalı mutlaka. ve sadece PC ye ait priz olsa iyi olur.
15- Ekran kartında sorun olabilir. ( başka pc de denemeli )
16- Anakartında sorun olabilir.
17- Hard disk kablolarında sorun olabilir.
18- PCI slotlarına takılan ethernet kartından olabilir.
19- Bazen TV kartları sürücüleri neden olabilir.
20- Bios ayarları değiştirilmiş olabilir. default yapmak çözüm olabilir.
21- AGP slotu bozuk olabilir.
22- Kartlardan biri yanmış olabilir, veya yuvasından oynamış olabilir.
23- Çok düşük ihtimalde olsa yeni takılan bir donanım nedeniyle biosun guncellenme ihtiyacından kaynaklanan problem olabilir.
24- Eğer daha önce kullanmadığınız bir işletim sistemini ik defa yuklediyseniz donanımınızın bu işletim sistemine yeterli olması gerekir. buda kilitlenmelere neden olabilir.
25- Cd-dvd sürücüleride neden olabilir farklı sürücüler denenebilir kilitlenmelerde.
26- Msn’de siz veya karşıdaki kişi web cam açtığında pc resetleyebilir, msn camera ayarlarında hata var demektir.
27- Anakartı usb 2.0 desteklemeyen kasalarda webcam’le görüntülü chat yaparken reset atabilir.
28- Uninstall sonrasında, ortak kullanılan windows sistem dosyaları silinmiş olabilir.

GENİŞ DETAYLI RESET OLASILIKLARI

BİR VİRÜS VE BİLGİSAYAR WİNDOWS LOGO’ SUNU GÖREMEDEN RESTART ATIYOR:..

Son birkaç gündür başıma gelen bir sorun başa bela bir sorun birde Virüs programlarının bu virüsü tanıyamaması yani bilgisayarınızı temiz zannetmeniz. Aslında ortalıkta dolaşan bir virüs var ve sisteminize bulaştığı anda Windows LOGON .exe dosyasını bozuyor ve sisteminiz açılırken Winlogon.exe yi yüklemeye başladığı anda ( Windows Logosu gelirken ) Bilgisayar birden bire RESETleniyor ve yeniden başlıyor.

İlk aklıma gelen ve denediğim bilgisayarı GÜVENLİ KİPTE açmak . Fakat sonuç vermedi bilgisayar Güvenli Kipte dahi açılmıyor.

Güvenli Mod seçenekleri arasında olan HATA AYIKLAMA MODU ve EN SON EN İYİ YAPILANDIRMA AYARLARINIZ Seçenekleri de hiçbir işe yaramadı. Çünkü virüs aktif olmuş ve sistemi anında ele geçirmişti.

Benim bilgisayarımda C ve D olarak iki bölüm var diğer bölümde yani D sürücüsünde özel doslarımı saklıyorum ve C ye format atmayı denedim. Format attıktan sonra yedek dosyalarıma Virüs taraması gerçekleştirdim ve hiçbir virüs bulamadı yedek dosyalarım arasındaki SETUP yani KURULUM ları yapmaya kalktım ve bilgisayar bir anda RESETLENDİ ve yine açılmadı sürekli RESTART RESTART RESET ve sistem hiçbir şekilde açılmıyor. KUDURDUM RESMEN ..!

Sonra tekrar Windows kurdum ve YEDEK dosyalarıma hiçbir şekilde dokunmadım şuan sistemim gayet güzel bir şekilde çalışıyor fakat YEDEK dosyalarımın arasındaki bir Virüs yüzünden hiçbir şekilde kullanamıyorum. Üstüne üstlük kurduğum en ünlü virüs programları dahil bu tehlikeli virüsü tanımıyor…!

ISINMA PROBLEMLERİ

Bu başlıca fanlarla alakalı bir sorundur. Öncelikle işlemci fanı sonra kasa içerisindeki havayı devir-daym eden fanlar sonrada Power Supply ( Güç kaynağı ) Fanlarıdır. Peki Fanlarla alakası ne ? diye soracak olursanız. Hemen cevap verelim.

Fanlar oluşan ısıyı dağıtmak ve sistemi soğutmak için çalışırlar. Örnek olarak işlemci fanını verirsek ..

İşlemciniz çalıştığı zaman ortaya belirli bir ısı çıkar eğer bu ısıyı dağıtmazsanız yani işlemcinizi soğutmaz iseniz işte o zaman işlemci fazla ısınır ve sonunda eriyip yanabilir.

İşte işlemci fanınız eğer durmuş ise o zaman bilgisayarınız sürekli reset atıyor olabilir.

RAM BOZULMASI YADA RAM UYUMSUZLUĞU

Bilgisayarınıza yeni bir RAM aldınız ve taktınız yada birine taktırdınız. Eğer RAM ‘ yani Yeni ram ile eski RAM birbirine uyumsuz ise yada yeni aldığınız RAM anakart’a uyumsuz ise işte o zaman bilgisayarınız hiç açılmayabilir yada RESET atabilir. Yapmanız gereken anakartınıza ve eski ram’inize uygun bir ram almaktır.

Diğer bir sorunda RAM’iniz bozulmuş olabilir. Sıksık mavi ekranla karşılaşabilir yada bozuk olan ram ‘den dolayı bilgisayarınız SÜREKLİ RESTART ediyor olabilir.

İŞLEMCİ FANI KAYMIŞ YADA YERİNDEN OYNAMIŞ OLABİLİR

Eğer işlemci fanı ile oynadınız ise yada fanınızın altındaki Aliminyum soğutucuyla oynadınız ise yada bilgisayarınızı bir yerden başka bir yere taşıdıysanız tabi o sırada kasayıda bir yere çarptıysanız bu esnada; İşlemci fanı altındaki soğutucu aliminyum yerinden oynamış olabilir ve tam olarak işlemci üzerine oturmadığı yani sağa sola kaydığı için soğutma yapmıyor işlemci aşırı ısınıyor ve bilgisayarınız RESET atıyor olabilir.

POWER SUPPLY (GÜÇ KAYNAĞI) ÖLMÜŞ YADA YETMİYOR OLABİLİR

Eğer sisteminize yeni bir disk yada yeni bir fan eklediyseniz ve sonrada bilgisayarınız durduk yere RESET atıyorsa bir nedeni de Power Supply gücü yetmiyor olabilir. Yada Power Supply artık ömrünü doldurmuş olabilir yetersiz yada kesik voltaj çıkışı yaptığından dolayı Bilgisayarınız RESET atıyor olabilir.

EKRAN KARTI FANI

Ekran kartınızın fanı aşırı tozdan dolayı durmuş olabilir bu yüzden soğutma yetersiz kalıyor özelliklede oyun oynarken bilgisayarınız RESET atıyor olabilir. Bir kontrol edin eğer durmuşsa temizleyin yinede dönmüyorsa değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Tabi ekran kartını değil sadece Fanı değiştirin.

ELEKTRİK TESİSATINIZ YANİ EVİNİZİN VOLTAJLARININ DÜŞÜK OLMASI YADA BİR ANDA DÜŞÜP TEKRAR DÜZELMESİ

Bu durum sıkça başımıza gelen sorunlardan birisidir. Ev yada iş yeri elektrik tesisatından topraklama hattı bulunmaması yada tesisatın eski olmasından kaynaklanan voltaj düşmeleri ve yahut ev yada iş yeri elektriklerinin sık sık dengesiz voltaj düşmesi yada ani yükselmeleri.

Bu durumda yapacağınız bir Elektrik teknisyenine danışmaktır. Aksi taktirde Power Supply yanabilir hatta anakartı dahi yakabilirsiniz.,

DONANIM PARÇALARININ ARIZALI OLMASI YADA ÇAKIŞMA YAPMASI

Bilgisayarınızda PCI yada AGP slotlarına takmış olduğunuz kartlar yada kartlardan birisi eğer yerinden oynadı yerinden hafifçe de olsa çıktı ise işte o zaman bilgisayarınız sürekli RESTART atıyor olabilir. Buda çok doğaldır. Yapmanız gereken parçaları tek tek yerlerine oturup oturmadığını kontrol etmektir.

Bunun dışında birbirine uyumsuz olan donanım parçaları donanım çakışmalarına sebep olur ve bilgisayarınız RESET atmaya başlayabilir. Güvenli kipten tek tek aygıtları kontol etmenizi tavsiye ederim.

Yada bir donanım parçasının (Ethernet kartı , Ses kartı gibi) bozulmuş olması bu soruna neden olabilir. Eğer yerlerine tam oturdular ve çakışma yoksa Bilgisayarınızda sürekli RESET atıyorsa işte o zaman tek tek parçaları çıkartıp test etmeniz arızalı parçayı bulmanız gerekmektedir.

BIOS GÜNCELLEME YADA AYARLARINDAN KAYNAKLANAN RESTART PROBLEMLERİ

Bu da sık görülen sorunlardır. Bilgisayarınızın bios unu güncellediğiniz zaman bazı parçaların donanım çakışmalarına yada uyumsuzluğuna neden olabilir. Yanlış bir bios yüklediyseniz zaten PC sürekli uyarı verir ve açılmaz bunun dışında ise

Bios ‘tan İşlemci Update yada Hight performance değerleri ile uğraştıysanız sisteminize ciddi zararlar verebilir. Bilgisayarınız reset atabilir. Başlıca bu konuda işlemci Jumper ve Frekans ayarları neden olabilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
PC nizin resetlenme sebepleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Türkü Pinari :: Bilgisayar :: Bilgisayar Püf Noktaları-
Buraya geçin: